Adidas Distribution Centre

Overview

Project: Adidas Distribution Centre
Client: Morgan Sindall
Value: £1.8 million

  • A £1.8 million electrical contracting project encompassing a 400,000 sq ft state of the art distribution centre
  • Delivered through an exceptionally fast track design and build contract of 33 weeks from planning approval to completion
  • Achieved perfect delivery

The Adidas distribution centre in Trafford Park, Manchester, is a 400,000 sq ft state of the art building with an additional 20,000 sq ft of prestige offices, constructed on a brownfield site. The scheme was delivered through an exceptionally fast track design and build contract of 33 weeks from planning approval to completion.

Project

With the acquisition of the Reebok brand, Adidas looked to restructure their Northern European distribution operation, merging their five key brands, Adidas, Reebok, TaylorMade, Rockport and Ashworth into a single consolidated distribution centre at Trafford Park, Manchester, replacing their existing four warehouses. The new warehouse would be fully automated, with additional manual picking areas.

Genlec delivered a complete electrical installation as part of the wider Morgan Sindall supply chain team, under a fast track programme.

“This was a challenging project in terms of scale, size and timeframes. The project required extensive resources, man power and keen attention to detail and planning in order to deliver. I’m pleased to say that once again we have met all of our clients objectives and expectations, achieving a perfect delivery.”

Jonathan Twentyman, Managing Director at Genlec

The building design not only met the functional requirements of the brief but captured the imagination and conveyed the aspirations of the brand image, utilising dramatic curved roofs and angled cladding panels. The distribution area required 14m of clear height space and mezzanines and 175,000 sq ft of 21m high ‘black-box’ storage complete with a fully automated, computerised picking system. The new headquarters also incorporated a restaurant and wellness centre.

“From the start we were impressed by the design of the building as it satisfied our concerns for the environment, the well-being of our staff and stood out as no ordinary warehouse.”

Tim Adams, Project Director, Global Warehousing, Adidas
Download (PDF)

More projects you may like